За учители

Уважаеми учители,

За нас е удоволствие да Ви поканим да вземете участие във второто издание на „Ние броим врабчетата“. Това е кампания на Българското дружество за защита на птиците, която тази година ще премине под мотото „Ние броим врабчетата 2.0“. Час по врабчета.

А щом говорим за час, значи става дума за училище. Бихме искали наши приятели в тазгодишната кампанията да станат и учениците от 1 до 4 клас, техните учители и родители.

 Включете се в преброяването на врабчетата на 12-ти май 2018 г (събота), между 9 и 12 часа и бъдете част от многобройните училища в цялата страна.

Колкото повече деца от вашия клас участват в броенето на врабчетата, толкова по-голям е шансът голямата награда в края на кампанията да бъде за вас. Един от класовете, ученици от който са се регистрирали и участвали в преброяването на врабчетата, ще спечели екскурзия до място, където децата ще могат да наблюдават птици на живо.

И преди да излязат да броят врабчета, учениците могат да научат много за домашното, полското и испанското врабче, както и да ги разпознават, благодарение на готовия „Урок по врабчета“, който е достъпен абсолютно свободно на vrabcheta.bg. Урокът включва готова кратка презентация, чиито основни герои са трите врабчета, интересни задачи, свързани с врабчетата и други познати птици, занимания от сферата на Изобразителното изкуство и Технологии и предприемачество, както и песнички.

Материалът е условно разделен в съответните модули и всеки учител по своя преценка може да подбере материал за урока, елиминирайки някои части, допълвайки други и интерпретирайки посвоему текстове и темата, в съответствие с фактите за врабчетата. За изпълнение на всички задачи е нужен само принтер.

Всеки учител може да използва свободно илюстрациите в снимките от сайта vrabcheta.bg. Всеки учител може да използва и готовата презентация „Урок по врабчета“, като я пусне на мултимедия или подходящ HD екран.

След провеждането на часа, изпратете ни снимки и информация за броя ученици, присъствали в Часа за врабчетата на info@vrabcheta.bg.

Надяваме се, вие и вашите ученици да бъдете сред хилядите врабчебройци на 12 май 2018 г. (събота), за да научим колко са врабчетата в България.

Повече за кампанията „Ние броим врабчетата 2.0“ може да научите на vrabcheta.bg.

Кои сме ние? Вижте на нашия сайт birds.bg.

Споделете СЪБИТИЕТО във фейсбук групата на вашия клас.

Изтеглете презентацията от линка по-долу.

Последни новини

3138 врабчета преброиха доброволците този май

3138 врабчета преброиха доброволци, живеещи в малки и по-големи населени места в страната, в третото издание на кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българско друже...

Прочети още

Стани врабчеброец!

Стани врабчеброец е мотото на тазгодишната кампания „ Ние броим врабчетата“ на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Всеки, който може да отдели 10 м...

Прочети още

Световният ден на врабчето - 20 март е повод да си напомним, че врабчетата около нас намаляват

Световният ден на врабчето – 20 март е повод да си напомним, че врабчетата около нас намаляват. Това сочат и данните, които Българско дружество за защита на птиците (БД...

Прочети още