Подкрепете ни

Ние от Българското дружество за защита на птиците организираме кампанията „Ние броим врабчетата“ вече 5 години. Това е кампания, която обичаме и вярваме, че в нея има смисъл не само от природозащитна гледна точка.

Броенето на врабчетата ни учи да забелязваме природата в града – там, където сме забързани, умислени и все заети. А врабчетата са навсякъде около нас и когато ги видим ни носят радост.

Броенето на врабчетата ни показва, че врабчето не е просто врабче. Има различни видове врабчета – и така, след като сме ги забелязали, можем и да ги наблюдаваме и да се научим да ги разпознаваме.

Броенето на врабчетата възпитава любов към другите живи създания.

Затова „Ние броим врабчетата“ има и образователен ефект. Обученията и проучванията на птиците са важна част от дейностите ни и стремежа ни към опазване на птиците и природата. За да бъдат ефективни и да ни носят резултати, се нуждаем от бинокли, които да използват нашите курсисти и доброволци на терен и участниците в обиколките за наблюдение на птици в градовете.

Подкрепете образователните ни дейности

Можете да подкрепите нашите образователни дейности като направите дарение. А в знак на благодарност към вас, ако сумата му надхвърли 20 лева, ще ви изпратим подарък – памучна торба с послание и прекрасната илюстрация на художничката Яна Казакова.

Цялата събрана сума от вашите дарения ще използваме за закупуване на бинокли от партньора ни – "Оптикрон", който ще подари по един бинокъл на всеки 9, поръчани от нас.

Направете дарение по банков път на следната сметка:

IBAN: BG55 RZBB 9155 1060 1073 29
BIC: RZBB BGSF
Банка: Райфайзенбанк ЕАД – клон България
Титуляр: Българско дружество за защита на птиците

Моля, в основание посочвайте „Ние броим врабчетата“.

 

За да я получите, моля, изпратете ни вашето име, адрес за доставка, телефон и платежното нареждане на имейл bspb_hq [@] bspb.org или заповядайте в офиса ни.

Последни новини

Броим врабчетата в България в Деня на земята – 22 април

Тази събота (22 април) за седма поредна година ще се проведе кампанията на Българското дружество за защита на птиците ( БДЗП ) „Ние броим врабчетата“. В нея ...

Прочети още

Петото преброяване на врабчетата привлече рекорден брой участници

Рекорден брой участници се включиха в петото издание на инициативата на Българското дружество за защита на птиците „Ние брим врабчетата“. Кампанията се провед...

Прочети още

4627 врабчета бяха преброени в 497 места в страната

В 497 локации в страната бяха преброени 4627 врабчета по време на четвъртото издание на кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българско дружеството за защита на...

Прочети още