Подкрепете ни

Ние от Българското дружество за защита на птиците организираме кампанията „Ние броим врабчетата“ вече 5 години. Това е кампания, която обичаме и вярваме, че в нея има смисъл не само от природозащитна гледна точка.

Броенето на врабчетата ни учи да забелязваме природата в града – там, където сме забързани, умислени и все заети. А врабчетата са навсякъде около нас и когато ги видим ни носят радост.

Броенето на врабчетата ни показва, че врабчето не е просто врабче. Има различни видове врабчета – и така, след като сме ги забелязали, можем и да ги наблюдаваме и да се научим да ги разпознаваме.

Броенето на врабчетата възпитава любов към другите живи създания.

Затова „Ние броим врабчетата“ има и образователен ефект. Обученията и проучванията на птиците са важна част от дейностите ни и стремежа ни към опазване на птиците и природата. За да бъдат ефективни и да ни носят резултати, се нуждаем от бинокли, които да използват нашите курсисти и доброволци на терен и участниците в обиколките за наблюдение на птици в градовете.

Подкрепете образователните ни дейности

Можете да подкрепите нашите образователни дейности като направите дарение. А в знак на благодарност към вас, ако сумата му надхвърли 20 лева, ще ви изпратим подарък – памучна торба с послание и прекрасната илюстрация на художничката Яна Казакова.

Цялата събрана сума от вашите дарения ще използваме за закупуване на бинокли от партньора ни – "Оптикрон", който ще подари по един бинокъл на всеки 9, поръчани от нас.

Направете дарение по банков път на следната сметка:

IBAN: BG55 RZBB 9155 1060 1073 29
BIC: RZBB BGSF
Банка: Райфайзенбанк ЕАД – клон България
Титуляр: Българско дружество за защита на птиците

Моля, в основание посочвайте „Ние броим врабчетата“.

 

За да я получите, моля, изпратете ни вашето име, адрес за доставка, телефон и платежното нареждане на имейл bspb_hq [@] bspb.org или заповядайте в офиса ни.

Последни новини

Петото преброяване на врабчетата привлече рекорден брой участници

Рекорден брой участници се включиха в петото издание на инициативата на Българското дружество за защита на птиците „Ние брим врабчетата“. Кампанията се провед...

Прочети още

4627 врабчета бяха преброени в 497 места в страната

В 497 локации в страната бяха преброени 4627 врабчета по време на четвъртото издание на кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българско дружеството за защита на...

Прочети още

Броим врабчетата на 16 май за четвърти път

На 16 май , събота, за четвърта поредна година ще броим врабчетата в страната. Преброяването се извършва само от доброволци, регистрирани на сайта на кампанията „Ние б...

Прочети още