Намерихме нашите врабчета

Намерихме нашите врабчета сред 55 рисунки, които ни изпратихте за по-малко от 10 дни. В тазгодишната кампания „Ние броим врабчетата“ герой ще бъде врабчето нарисувано от Краси на 11 години и изпратено ни от Петя Гънева. Още едно врабче спечели сърцата ни и това е т.нар. от нас „джентълмен“ изпратен ни от Калина Панайотова. Калина е автор и на още три рисунки на врабчета, които е предоставила за участие в конкурса.

 

Изборът сред толкова много добри рисунки беше изключително труден за журито. Благодарим на всички 37 човека, които публикуваха под коментар своите предложения за врабче на нашата кампания „Ние броим врабчетата“.

 

Най-малкият участник, изпратил ни рисунка, е, Жана на 4 години, рисунка получихме и от Димитър на 5 години, както и от Християн, Матеа и Ивайло на по 6 години. Благодарим на всички от най-малките до най-големите, които ни помогнахте да намерим симпатичното, крилато и дружелюбно врабче, което търсихме.

 

Наградите, по един определител на птиците на Европа, Северна Америка и Близкия Изток, чаша и значка „Аз обичам врабчетата“, отиват при Краси на 11 години и Калина Панайотова. Ще се свържем с тях на лично съобщение, за да уточним подробностите.

 

Броенето на врабчетата предстои. Тази година заедно се надяваме да проверим къде са, колко са и как се променя числеността им на 16 май (събота). За подробности ни следете на @BSPBirds и vrabcheta.bg.


Последни новини

Петото преброяване на врабчетата привлече рекорден брой участници

Рекорден брой участници се включиха в петото издание на инициативата на Българското дружество за защита на птиците „Ние брим врабчетата“. Кампанията се провед...

Прочети още

4627 врабчета бяха преброени в 497 места в страната

В 497 локации в страната бяха преброени 4627 врабчета по време на четвъртото издание на кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българско дружеството за защита на...

Прочети още

Броим врабчетата на 16 май за четвърти път

На 16 май , събота, за четвърта поредна година ще броим врабчетата в страната. Преброяването се извършва само от доброволци, регистрирани на сайта на кампанията „Ние б...

Прочети още